میر موسی انیران روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اضافه كرد: بخشی از تزیینات سقف رواق غربی گنبد سلطانیه از منظر بیرونی، بدلیل نفوذ رطوبت و گذشت زمان در سالهای گذشته از بین رفت كه اقدامات لازم در این بخش انجام شد.
وی اظهار نمود: كارشناسان تزیینات حاضر در گنبد سلطانیه با استفاده از توان داخلی و رعایت تمام موارد و قوانین میراث جهانی و با كمترین هزینه طی حدود ۴۵ روز نسبت به مرمت مبادرت كردند.
انیران اضافه كرد: طبق برنامه ریزی انجام گرفته در سال ۹۷ نسبت به مرمت و خوانا سازی مابقی تزیینات صدمه دیده توسط كارشناسان اقدام خواهد شد.
وی، خوانا سازی تزیینات و نمایش آن برای گردشگران و حفظ و تثبیت را یكی از اقدامات مهم بیان كرد كه باید در بناها و سایت های تاریخی در جهت حفظ و معرفی بهتر انجام شود.
به گفته رئیس پایگاه میراث جهانی گنبد سلطانیه، مرمت های انجام شده بدلیل دقت و ظرافتی كه در آن دیده شده، میتواند علاوه بر الگو بودن، سالهای متمادی ایستا و ماندگار باشند.
وی تصریح كرد: در یك هشتم رواق بیرونی گنبد كار انجام گرفته و تزیینات رواق گنبد گچی و تنها هزینه در نظر گرفته شده، خرید مصالح از قبیل گچ و رنگ بوده است.
به گزارش آثارنیوز به نقل از ایرنا، سالانه حدود 140 هزار توریست داخلی و خارجی از گنبد جهانی سلطانیه بازدید می كنند.
گنبد سلطانیه یادگار دوره ایلخانیان در ایران است و یكی از آثار ثبت شده كشور در لیست میراث جهانی به حساب می آید.
این گنبد به دست سلطان محمد خدابنده در قرن هشتم احداث شده و هم اكنون بزرگترین گنبد آجری جهان بشمار می آید.
شهرستان سلطانیه با هفت هزار و 638 نفر جمعیت در 40 كیلومتری از مركز استان زنجان قرار دارد.