جزئیاتی از گور زن جنگجو

جزئیاتی از گور زن جنگجو آثارنیوز: نتایج یک پژوهش جدید نشان میدهد یک زن قرون وسطایی که به همراه 23 راهب اسپانیایی دفن شده بود، احتمالاً جنگجو بوده است.


به گزارش آثارنیوز به نقل از ایسنا، باستان شناسان هنگام کاوش در یک قلعه واقع در اسپانیا با یک کشف غیرمنتظره مواجه گشتند و بقایای زنی را کشف کردند که با بیش از ۲۰ راهب قرون وسطایی دفن شده بود. حالا نتایج یک پژوهش جدید مشخص کرده است که این زن احتمالاً جنگجویی بوده است که جانش را در نبرد از دست داده است.
«لایوساینس» به نقل از پژوهشگران نوشت، این زن جنگجو در زمان مرگ حدودا ۴۰ساله بوده است. قد او تقریباً ۱۵۰ سانتی متر بوده، جثه متوسطی داشته و در استفاده از شمشیر مهارت داشته است.
باستان شناسان بقایای این افراد را هنگام کاوش در گورستانی واقع در محوطه قلعه «Zorita de los Canes» واقع در شهر «گوادالاخارا» کشف کردند. قدمت این گورها به فاصله قرن دوازدهم تا پانزدهم میلادی باز می گردد که همزمان با دوره ای است که «شبه جزیره ایبریا» شاهد کشمکش های پیچیده مذهبی و سیاسی بین گروههای مسیحی و اسلامی بود.
برمبنای مقاله ای که در چهاردهم «مه» در مجله «ساینتیفیک ریپورتز» انتشار یافت، در خیلی از اسکلت های کشف شده آثاری از جراحات شدید و در مواردی حتی مرگبار دیده شده است که همچون آنها به تعداد قابل توجهی از جراحات ناشی از ضربات تیز تیغه و ضربات ناشی از به هدف خوردن شیئی با لبه ضخیم در جمجمه و ناحیه لگن می توان اشاره نمود که احتمالاً در جریان نبرد به وجود آمده اند.
برمبنای بررسی بقایای این زن بنظر می رسد که او نیز همچون راهبان در جنگ جانش را از دست داده است، چونکه هیچ نشانه ای از رشد مجدد استخوان هایش در اطراف جراحاتش دیده نمی گردد. این راهبان جنگجو، به «محفل کالاتراوا» تعلق داشتند که در سال ۱۱۵۸ میلادی در اسپانیا تاسیس شد. این محفل نیز همچون «شوالیه های معبد» وظیفه صیانت از «Calatrava la Vieja»، شهری در امتداد مرز مورد مناقشه بین سرزمین های مسیحی و مسلمان را بر عهده داشت.
پژوهشگران با تحلیل و بررسی ایزوتوپ های مختلف یا بقایای نیتروژن موجود در استخوان های کشف شده در قلعه به این نتیجه رسیدند که رژیم غذایی راهبان سرشار از طیور و ماهی های دریایی بود که توسط محبوب طبقه ممتاز شبه جزیره «ایبریا» و قابل ترجیح داده می شد و در دسترس بود.
پژوهشگران در مقاله مذکور نوشتند که مصرف زیاد ماهی نشان میدهد که راهبان محدودیت های مذهبی را جهت استفاده از گوشت رعایت کرده اند.
تحقیقات همین طور نشان داد که زن دفن شده در مقایسه با مردان، پروتئین بسیار کمتری مصرف کرده بود که می توان نتیجه گرفت این زن احتمالاً به طبقه اجتماعی پایین تری نسبت به راهبان تعلق داشته است.
برمبنای یکی از فرضیه های مطرح شده، این زن خدمتکار قلعه بوده است که در هنگام نبرد، مبارزه کرده است و در این راه جانش از دست داده است. البته در استخوان های وی اثری از ساییدگی های معمول مربوط به خدمتکاران دیده نمی شود.
بگفته پژوهشگران، برای تشخیص میزان هم عصر بودن زن و راهبان باید تحقیقات بیشتری صورت گیرد.






منبع:

1403/04/06
19:37:19
5.0 / 5
295
تگهای خبر: بنا , قلعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
خبرگزاری آثار تاریخی و گردشگری
asarnews.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آثارنیوز محفوظ است

آثارنیوز

خبرگزاری آثار تاریخی و گردشگری