محل کشف الواح هخامنشی چه سرنوشتی پیدا کرده است؟
به گزارش آثارنیوز، ۱۶۳ گل نبشته هخامنشی از مجموع ۳۵۰۶ قطعه استردادشده از آمریکا بعد از حدود ۹۰ سال درحالی در تهران رونمایی گردید که وضعیت محل کشف این تلبت های گلی هخامنشیان، محل پرسش و تناقض است.
به گزارش آثارنیوز به نقل از ایسنا، آبان ۱۳۱۱ خورشیدی (۱۹۳۲ میلادی)، باستان شناسان به سرپرستی «ارنست هرتسفلد»، پلکان سنگی بزرگ جبهه شرقی آپادانا و پلکان شمالی کاخ سه دروازه را که هر دو آنها دارای نقوش برجسته و حجاریهای ممتاز است، کشف کرده بودند و در هنگام راه اندازی راه برای عبور واگن، در گوشه شمال شرقی تختگاه، تعداد زیادی الواح گلی را پیدا کردند.
اریک اشمیت ـ دیرینه شناس آلمانی ـ آمریکایی در کتاب «تخت جمشید، بناها، نقشها و نبشته ها» (انتشارات فرانکلین- امیرکبیر ترجمه عبدالله فریاد در سال ۱۳۴۲ ) به این شکل به ماجرا اشاره کرده است: «در سال ۱۳۱۲ مجسمه عظیم گاو که متعلق به پایه های سنگی طرفین ایوان ورودی تالار تختگاه بود ظاهر گشت. در بخش شرقی همان کاخ، هیأت علمی به کشف پلکان سنگی که به آب روهای زیر زمینی منتهی می شد، موفق شد. در هنگام راه اندازی راه به منظور عبور واگن در گوشه شمال شرقی تختگاه، هرتسفلد تعداد زیادی الواح گلی کشف کرد.»
در گزارش های موسسه شرق شناسی شیکاگو هم آمده است: «در مارس ۱۹۳۳، یک اکسپدیشن دیرینه شناسی از مؤسسه شرق شناسی، بخشی از دانشگاه شیکاگو، در جنوب غربی ایران در بین ویرانه های تخت جمشید، پایتخت امپراتوری ایران باستان، مشغول به کار بود. هنگام ساخت جاده ای برای عبور کامیون ها به منظور آوردن آب شرب، کارگران به صورت تصادفی بایگانی عظیمی از لوح های گلی ۲۵۰۰ ساله، که با حروف میخی گوه ای شکل نوشته شده بود، کشف کردند که در داخل یک دیوار استحکاماتی ذخیره شده بود.»
تخت جمشید ۱۹۳۶ میلادی، عکس از موسسه شرق شناسی شیکاگو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب