رونمایی از یک قاب منحصربه فرد در سال خرگوش

رونمایی از یک قاب منحصربه فرد در سال خرگوش آثارنیوز: آثارنیوز: قاب لاکی منحصربه فردی منقوش به صور فلکی با نقش «خرگوش در مرکز»، باتوجه به اینکه خرگوش نماد سال 1402 است، در موزه ملی ایران، موقت و در نوروز به معرض نمایش گذاشته شده است.


به گزارش آثارنیوز به نقل از ایسنا، قدمت این قاب لاکی با نقش صور ملکی و ارنب (خرگوش در مرکز) به دوره قاجار و سال ۱۲۳۱ هجری قمری برمی گردد. طول این اثر ۲۹.۵ سانتی متر است و در موزه ملی ایران نگهداری می شده است و الان باتوجه به اینکه نماد سال ۱۴۰۲ «خرگوش» است، در نمایشگاه موقت موزه دیرینه شناسی و هنر دوران اسلامی به معرض نمایش گذاشته شده است. این نمایشگاه که گزیده ای از یافته های دیرینه شناسی سال ۱۴۰۱ را به معرض نمایش گذاشته تا پایان ماه رمضان برپا خواهد بود.
موزه ملی که تصویری از این قاب لاکی را منتشر نموده است، این اثر را «منحصربه فرد» خوانده و درباره ی جزییات آن توضیح داده است که این قاب منقوش به صور فلکی با زمینه قرمز روشن مربوط به دوره قاجاریه با شیوه لاکی (رنگ و روغن) تولید شده است. طبق کتیبه موجود، خط نستعلیق این قاب حسب امر محمد ولی میرزای قاجار، والی خراسان توسط «ابن محمدرضای اصفهانی، فی سنه ۱۲۳۱» نگارش شده است.
نقش اصلی این قاب شامل تصاویر صور فلکی بصورت میزان، عقرب، دلو، قوس، جدی، نهر، حوت، قیطس، کلب اصغر، کلب اکبر، جبار، ارنب، سفینه، سبع، مجمره، اکلیل، غراب، حوت جنوبی، باطیه، قبظورس و شجاع ارائه شده و نام هر کدام در کنار آن نوشته شده است.
در چهار طرف این تصاویر در دوازده بازوبند نام ماه های سال به رنگ سفید و علایم خاصی به رنگ قرمز بر زمینه سیاه نوشته شده است. در حد فاصل هر بازوند و نام برج های فلکی در داخل گلِ چهار پر طلایی به رنگ سفید بر زمینه سیاه نوشته شده و چهار طرف آن با خطوط طلایی رنگ شامل نقوش اسلیمی بر زمینه سیاه پر کرده است و در مرکز این قاب نقش ارنب (خرگوش) به عنوان یکی از صور فلکی ترسیم شده است.


صورت فلکی یا پیکر آسمانی به گروهی از ستاره ها گفته می شود که در تجسم انسانی، شکل و پیکربندی مشخصی را ایجاد کرده اند، گفته می شود که در فرهنگ های مختلف حضور داشته اند و در گذشت زمان تغییراتی هم در تقسیم بندی، تعداد و نامگذاری آنها انجام شده است.
موزه ملی در تعطیلات نوروز و ماه رمضان از ساعت ۱۰ بامداد تا ۲۱ باز است. این موزه در خیابان امام خمینی، ابتدای خیابان سی تیر، خیابان پروفسور رولن، شماره یک واقع شده است و برای دسترسی به آن از ایستگاه های مترو میدان حسن آباد و میدان امام خمینی می توان بهره برد.



1402/01/01
20:12:55
5.0 / 5
396
تگهای خبر: تصویر , دیرینه شناسی , زمینه , فرهنگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۴
خبرگزاری آثار تاریخی و گردشگری
asarnews.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آثارنیوز محفوظ است

آثارنیوز

خبرگزاری آثار تاریخی و گردشگری