نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی:
بیان حقایق تاریخ از گذرگاه میراث فرهنگی صورت می گیرد
به گزارش آثارنیوز، مشهد ـ نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی اظهار داشت: بیان حقایق تاریخ از گذرگاه میراث فرهنگی صورت می گیرد ولذا مدیران این عرصه باید وجهه ستم شاهی تاریخ شاهنشاهی پهلوی را به دقت تبیین کنند.
به گزارش آثارنیوز به نقل از مهر، آیت الله سید احمد علم الهدی در دیدار با علی دارابی، قائم مقام و معاون وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری که به میزبانی دفتر نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی برگزار شد، اظهار نمود: بیان حقایق تاریخ از گذرگاه میراث فرهنگی صورت می گیرد ولذا مدیران این عرصه باید وجهه ستم شاهی تاریخ شاهنشاهی پهلوی را به دقت تبیین کنند تا نوجوانان و جوانان امروز گمان نکنند که میراث رژیم پهلوی به کاخ نیاوران و سعدآباد محدود است و علاوه بر آن، با جنایت ها، وابستگی ها، سرکوبگری ها و مظالم آن ایام هم آشنایی پیدا کنند.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با تاکید بر لزوم توجه به ظرفیت های مشهدالرضا (ع) در بسترسازی برای رونق گردشگری کشور بیان نمود: میراث فرهنگی می تواند بستری برای ترویج انقلاب باشد؛ به شرط این که به موازات محافظت از میراث فرهنگی به رونق زیرساخت های گردشگری هم توجه کند و تحقق این هدف، جز با در نظر گرفتن باورهای مذهبی مردم و زمینه های اعتقادی کشور قابل تحقق نیست.
وی با اشاره به اینکه باید در خراسان رضوی، جنبه گردشگری بر جنبه میراث فرهنگی ارجحیت پیدا کند، اضافه کرد: درحالی که در مشهدالرضا (ع) جذابیت ها ماهیت معنوی دارند و همه این جذابیت ها هم در یک نقطه و در حرم رضوی متمرکز شده اما با این وجود، بازهم جمعیت توریستهای خارجی در مشهدالرضا (ع) به نسبت کشورهای دارای جاذبه های تاریخی مختلف و پراکنده همچون سوریه بیشتر است و در سال ۱۳۹۸، بیشتر از پنج میلیون زائر خارجی وارد مشهد شده و این رقم امسال به بیشتر از ۸ میلیون رسیده است.
آیت الله علم الهدی ضمن تاکید بر این که در حرم رضوی باید مضجع منور امام رضا (ع) در کانون توجهات باشد، افزود: باید بر جریانات اقتصادی، رفاهی و فرهنگی زائرین خارجی تسلط پیدا کرد تا هر توریست غیرایرانی از لحظه ای که وارد فرودگاه مشهد می شود، با انتخابهای گوناگونی مواجه شود که در نتیجه آن، برنامه سفر خویش را بر اساس انتخابهای پیشنهادی مدیریت گردشگری در مشهد تنظیم کند. در این خصوص حتی میتوان از مناطق ییلاقی اطراف مشهد هم بهره برد تا مدت دوام و ماندگاری حضور زائر در مشهد هم افزایش پیدا کند.
مشهدالرضا (ع)، پایتخت ایران فرهنگی است
در ادامه این دیدار، دکتر علی دارابی، قائم مقام و معاون وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هم مشهدالرضا (ع) را مرکز ایران فرهنگی دانست و اظهار نمود: در حوزه ثبت جهانی، عقب ماندگی های جدی وجود دارد و درحالی که در سایر کشورهای جهان، کلیسای سنت پیتر و معبد بزرگ لهاسا به ثبت جهانی رسیده، مضجع مطهر علی بن موسی الرضا (ع) در مشهدالرضا (ع) بعنوان شاخص ترین میراث مذهبی ایران در یونسکو ثبت جهانی نشده است.
قائم مقام و معاون وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تاکید کرد: ایران از نظر آثار جهانی ثبت شده رتبه ۹ دنیا را در اختیار دارد اما به لحاظ پذیرش گردشگر، گردشگر و زائر، کم کاری های فراوانی صورت گرفته که برای جبران آن، دولت مصمم به اجرای طرح های گردشگری آسان و ارزان است تا سفر برای همه اقشار مردم در دسترس باشد.
منبع: asarnews.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب