به گزارش آثارنیوز به نقل از ایرنا، حمید زارعی روز دوشنبه در آئین اختتامیه این جشنواره اضافه كرد: آیین های نمایشی در بعضی بازی های محلی مثل كیلی بازی، دعای باران، تكتكو و یا جمع آوری غلات نهفته شده كه در آن ها حركات و آواهای نمایشی زیبا و پرمعنایی به چشم می خورد همچون رسوم كهن این استان است.
وی ادامه داد: بازی ها و آیین ها دراستان بوشهر از جلوه های نمایشی و موسیقی بالایی برخوردار می باشند و بنابراین اشتیاق مردم برای شركت در این گونه مراسم و یا تماشای آن فراوان بوده است.
زارعی خاطرنشان كرد: دراین استان با اینكه خشكسالی و بی آبی سبب تعذیب روحی و جسمی مردمان می شد لیكن اجرای این گونه آیین ها سبب تقویت روحیه، تفریح، دلخوشی و امیدواری مردم را به دنبال داشت.
هادی اخلاقی بخشدار شنبه و طسوج هم اظهار داشت: مراسم ها در استان بوشهر فراتر از یك عمل آیینی بوده و مردم با ذوقی هنرمندانه نوعی نمایش گروهی و موسیقی زیبا را اجرا می كردند.
دبیر جشنواره هم اظهار داشت: در این جشنواره گروه های شركت كننده از دیر، دشتی، آبدان، دالكی، خورموج، تنگستان و شنبه آیین های مختلف را به اجرا در آوردند.
ابراهیم ابراهیمی افزود: آیین های توه ترسون، گلی كوسه، سرتراشون، كندو، آرویز تكتو و خرمن كشون همچون آیین های اجرا شده بود.
وی تصریح كرد: در بخش سفره هفت سین ۲۰ سفره در معرض دید قرار گرفت و در بخش غذاهای محلی بیش از صد نفر شركت داشتند كه با داوری غلامحسین هادی نژاد و سمیه شیركانی سفره ها و غذاهای برتر انتخاب و مورد تقدیر قرار گرفتند.
شهرستان دشتی با 86 هزار نفر جمعیت در 80 كیلومتری جنوب بوشهر واقع است.