رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی كشور خبر داد

صدور بالاتر از ۵۰ مجوز برای تعیین عرصه محوطه ها باستانی

صدور بالاتر از ۵۰ مجوز برای تعیین عرصه محوطه ها باستانی به گزارش آثارنیوز، لرستان رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور از صدور بالاتر از 50 مجوز برای تعیین عرصه محوطه ها باستانی در کشور آگاهی داد و اظهار داشت: اولویت اصلی این پژوهشگاه، میراث در خطر است.


مصطفی ده پهلوان در گفت و گو با ایسنا، اظهار داشت: در پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، پنج پژوهشکده باستان شناسی، حفاظت و مرمت، مردم شناسی، ابنیه و بافت های تاریخی و زمین شناسی وجود دارد.
وی با اعلان اینکه در این پژوهشگاه همین طور سه گروه پژوهشی، هنرهای سنتی با حدود ۸۰ هنرمند پژوهشی و گردشگری و میراث طبیعی فعالیت دارند، افزود: این پژوهشگاه دارای ۹۰ عضو هیات علمی و ۱۵۰ هنرمند و کارشناس پژوهشی دارد.
رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور اضافه کرد: میدان و عرصه پژوهشی این پژوهشگاه، ایران است که حائز رتبه هفتم و هشتم میراثی دنیاست و البته این تحقیقات برای کشورمان کوچک است.

خط مقدم حفاظت و صیانت از میراث فرهنگی، استانها و شهرستان ها هستند

ده پهلوان افزود: با توجه به این که خط مقدم حفاظت و صیانت از میراث فرهنگی، استانها و شهرستان ها هستند، تلاش ما بر این بوده بتوانیم یک شبکه سازی پژوهشی در سطح کشور داشته باشیم تا این سیاستگذاری را اعمال نماییم و استانها با پروژه های پژوهشی روزآمد درگیر شوند؛ البته نمی توان گفت دراین خصوص موفق یا ناموفق بوده ایم چونکه اولویت های پژوهشی بسیار گسترده هستند چون هر پژوهشکده و اعضاء هیات علمی اولویت های خاصی دارند ولی اولویت ویژه ای که حالا در پژوهشگاه داریم، میراث در خطر است.
رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور اشاره کرد: محوطه هایی که به سبب ساخت پروژه های عمرانی همچون سدها، جاده سازی، برق رسانی یا کاوش ها و حفاری های قاچاق و یا به سبب بلایای طبیعی در خطر هستند، در اولویت کاوش این پژوهشگاه قرار دارند.

محوطه شهر تاریخی جیرفت درحال پیگیری تعیین عرصه است

وی بیان کرد: موضوع بعدی بحث گمانه زنی بمنظور تعیین عرصه و حریم محوطه های باستانی است؛ چون اگر تپه یا محوطه باستانی مثل شهرسوخته عرصه و حریم مصوب نداشته باشد در پناه قانون قرار نمی گیرد، در این خصوص درصد کمی از محوطه های تاریخی در کشور تعیین عرصه و حریم شده اند،
ده پهلوان یادآوری کرد: تعیین عرصه و حریم مصوب در وزارتخانه ها، طی مراحل کارشناسی توسط شورای ثبت حریم انجام و پرونده عرصه و حریم مصوب و به نهادهای اجرائی استان ابلاغ می شود تا فرمانداران، بخشداران و شوراها طبق حریم ضوابط را رعایت نمایند و این مساله اولویت پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور است.
رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور اظهار داشت: اکنون محوطه های زیادی همچون شهر تاریخی جیرفت در حال پیگیری تعیین عرصه بوده و امسال بالاتر از ۵۰ مجوز برای تعیین عرصه محوطه ها صادر گردیده است.
او عنوان کرد: همین طور در بحث مردم شناسی درحال مطالعه هستیم؛ اما بودجه پژوهشی پژوهشگاه خیلی محدود است و این توان را نداریم و باید از توان استانها و بودجه ای که در شهرداری ها، دستگاه های اجرائی مختلف و مناطق آزاد کشور وجود دارد استفاده نمائیم.

هم حالا بندر حریره در کیش درحال کاوش است

ده پهلوان اشاره کرد: هم اکنون بندر حریره در کیش درحال کاوش است که اعتبار مالی را منطقه آزاد کیش تامین می کند؛ در نتیجه این تعامل باید درسطح کشور صورت گیرد و هدف مشترک همه ما حفظ صیانت از میراث فرهنگی باشد.
وی در پاسخ به این پرسش که رشته های جدید در پژوهشگاه میراث جذب می شوند، اظهار داشت: سه گروه پژوهشی مهم، با جذب سه یا چهار عضو هیات علمی می توانند تبدیل به پژوهشکده شوند؛ گروههای پژوهشی جدیدی مثل دیرینه شناسی زیستی نیاز داریم و باید روی ذخایر کهن زیستی کار نماییم که البته ضروریست اعضاء هیات علمی جدیدی در این زمینه جذب نماییم، اما از طرفی محدودیت های استخدام برای پژوهشگاه ها و پژوهشکده ها وجود دارد، به همین دلیل در حال برنامه ریزی هستیم که اعضاء هیات علمی وابسته ای از دانشگاه ها بگیریم تا در قسمتی از پروژه های پژوهشی، از توان وزارت علوم و دانشگاه کمک بگیریم.



1403/08/24
10:58:05
5.0 / 5
9
تگهای خبر: باستان شناسی , باستانی , تاریخ , دیرینه شناسی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۵
خبرگزاری آثار تاریخی و گردشگری
asarnews.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آثارنیوز محفوظ است

آثارنیوز

خبرگزاری آثار تاریخی و گردشگری