در تشریح جزئیات طرح های دانشگاه علامه طباطبایی مطرح شد
از تاثیر كرونا بر اقتصاد تا چالش های ایجادشده برای گردشگری
آثارنیوز: معاون پژوهش وفناوری دانشگاه علامه طباطبایی از اجرای طرح های پژوهشی با موضوعاتی همچون تاثیر كرونا بر اقتصاد و واكاوی ابعاد روانشناختی كرونا در این دانشگاه آگاهی داد.
دکتر سید جلال دهقانی فیروزآبادی در گفت و گو با ایسنا، با بیان این که دانشگاه علامه طباطبایی در امتداد مقابله با کرونا، اقدامات و طرح های پژوهشی ای را در دستور کار خود قرار داده است، اظهار داشت: در شورای پژوهشی دانشگاه، کارگروه ویژه پژوهش های در رابطه با بحران کرونا تشکیل شده است. در قالب این کارگروه ویژه پژوهشی، به همه دانشکده ها و واحدهای پژوهشی دانشگاه ماموریت داده شد که باتوجه به حوزه تخصصی هر دانشکده هر یک از ابعاد این بحران و چگونگی مدیریت آنرا بررسی نمایند و راهکار عرضه کنند.
وی درباره بسته اول پژوهش های در رابطه با کرونا اظهار داشت: در بسته اول، سفارش های سیاستی در چارچوب خوشهی مشورتی پولی بانکی و خوشه مشورتی ارتباطات و رسانه که در دانشگاه فعال است، ارائه شد. علاوه بر آن، در پژوهشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی نیز یک بسته سیاستی دیگر آماده شده که به زودی ارسال می شود.
معاون پژوهش وفناوری دانشگاه علامه طباطبایی با بیان این که ۱۲ طرح پژوهشی در بسته اول تعریف شده که در حال انجام می باشد، اظهار داشت: علاوه بر این که نتایج نهایی این طرح ها منتشر خواهد شد، تلاش ما این است که به صورت فصلی، هر یک از این پژوهش ها را در چارچوب بسته های سفارش های سیاستی آماده نماییم. طرح اول "مطالعه تطبیقی سیاست های پولی و مالی نهادهای ناظر بین المللی و نقش دولت و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در جهت پشتیبانی از نظام بانکی و کسب وکارهای درگیر با کرونا" است که خوشه مشورتی پولی بانکی مشغول انجام آن است. یکی دیگر از طرح های دانشگاه علامه طباطبایی، "تحلیل محتوای رسانه ها درباره نشر اخبار شیوع ویروس کرونا" است که خوشه مشورتی ارتباطات و رسانه در حال انجام آن است.
بگفته دکتر دهقانی فیروزآبادی، علاوه بر آن، طرح "واکاوی ابعاد روانشناختی کرونا و راهبردهای پیش گیری از لطمه های روانشناختی" در دانشکده روانشناسی دانشگاه علامه در حال انجام می باشد.
وی ادامه داد: طرح چهارم بسته اول، "بحران کرونا و بدنمندی انسان" است که یکی از اعضای گروه فلسفه دانشگاه علامه طباطبایی مسئولیت آنرا بر عهده دارد. یکی دیگر از طرح ها، طرح پژوهشی "ویروس کرونا، فرصت ها و تهدیدهای به وجود آمده برای بسط زبان فارسی در جهان" است که توسط مرکز آموزش زبان فارسی دانشگاه در حال انجام می باشد.
عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان این که این دانشکده طرح پژوهشی مطالعه "مقایسه ای نقش نیروهای مسلح در مواجهه با بحران کرونا، راهکارهایی برای جمهوری اسلامی ایران" را در دست انجام دارد، اظهار داشت: یکی دیگر از طرح های این دانشکده، طرح پژوهشی"بحران کرونا و دادرسی کیفری الکترونیکی" است. همین طور طرح پژوهشی "زمینه های افزایش حساسیت و مشارکت مردم برای پیش گیری از شیوع کرونا" نیز توسط دانشکده علوم اجتماعی انجام شده و در چارچوب دو گزارش سفارش های سیاستی در حال ارسال است. علاوه بر آن، "طرح پژوهشی روند زیست اجتماعی و کرونا" در پژوهشکده فرهنگ پژوهی در حال انجام می باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی افزود: طرح پژوهشی "تبعات شیوع ویروس کرونا بر اقتصاد کشور و راهکارهای مقابله با آن" در دانشکده اقتصاد در حال انجام می باشد. از طرف دیگر، پژوهشکده اقتصاد نیز طرح پژوهشی "اقتصاد سیاسی بلایای طبیعی در ایران؛ مطالعه درباره نحوه امداد رسانی دولت در غیاب کمک های بین المللی در زمان شیوع کرونا" را انجام می دهد. پژوهش آخر این بسته، "چالش های بخش گردشگری در دوران گذار از بحران کرونا و راهکارهای مقابله با آن" است که در دانشکده مدیریت و حسابداری انجام می شود.
دهقانی فیروزآبادی درباره تصمیمی که درباب نشریات علمی پژوهشی این دانشگاه گرفته شده، اظهار داشت: در بسته اول ما در واقع یک شماره از سه فصلنامه دانشگاه را به بررسی ابعاد مختلف بحران کرونا اختصاص دادیم. فصلنامه علمی پژوهشی دولت پژوهی، دوفصلنامه علم زبان و همین طور فصلنامه پژوهشنامه اقتصادی ایران نشریات ذکر شده هستند. همین طور در حوزه اطلاع رسانی و کتابخانه نیز سامانه به پژوه را با قابلیت دسترسی یکپارچه به محتوای تمامی کتابخانه های دانشگاه های ایران و سامانه های نشر الکترونیکی را فعال کردیم. این سامانه برای دانشجویان و اعضای هیئت علمی است. همچنین، ترویج کتابخانه دیجیتال دانشگاه با قابلیت دسترسی به ۳۴۰ هزار شیء دیجیتال و ۶۴۰ هزار شیء فیزیکی و ترویج خدمات میز کتابخانه که ۱۶ ساعت در شبانه روز فعال است، از اقدامات دانشگاه علامه طباطبایی بوده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی، با بیان این که بسته دوم طرح های پژوهشی نیز در این دانشگاه تدوین شده است، اظهار داشت: این بسته شامل مواردی همچون پروژه «افزایش آگاهی شهروندان ایرانی و افغانستانی نسبت به راه های پیش گیری از گسترش کرونا» است. پروپوزال این طرح از طرف کرسی ارتباطات علم و فناوری یونسکو در هفته اول فروردین تهیه و به دفتر سازمان جهانی بهداشت در تهران نیز ارسال شد. هدف این طرح تولید محتوای آموزشی در چارچوب ۷ زیرگروه مربوط به آموزش، ترجمه، رصد، تدوین محتوای مستند، تولید دستورالعمل های آموزشی و غیره است.
وی ادامه داد: در بسته دوم طرحی با عنوان "افکارسنجی برای شناسایی نیازها، اولویت ها و سوال ها و شایعات مطرح شده در فضای رسانه های اجتماعی" و همین طور طرح دیگری با عنوان "توصیف، طبقه بندی موضوعی و بازنمایی پژوهش های حوزه کرونا" در دست انجام است که هدف طرح دوم، تجمیع تمام گزارش های پژوهشی انجام شده و در حال انجام در حوزه ویروس کرونا است تا منبعی جامع را برای پژوهشگران و مسئولان ستاد ملی کرونا آماده کند. در بسته دوم ۶ فصلنامه دیگر مقرر است ویژه نامه ای درباره کرونا داشته باشند.
بگفته معاون پژوهش وفناوری دانشگاه علامه طباطبایی، فصلنامه پژوهش های راهبردی سیاست، فصلنامه فرهنگ مشاوره و روان درمانی، فصلنامه مطالعات رسانه های نوین، پژوهشنامه اقتصاد انرژی ایران، پژوهشنامه اقتصادی، فصلنامه مطالعات گردشگری و فصلنامه New approaches in sport sciences نشریاتی هستند که مقرر است ویژه نامه ای درباره کرونا داشته باشند.
دهقانی فیروزآبادی افزود: تدوین و انتشار کتابی در رابطه با شیوع ویروس کرونا و ابعاد مختلف آن نیز در این دانشگاه در حال انجام می باشد. به پژوهشکده مطالعات ترجمه دانشگاه نیز ماموریت داده شده تا آثار تولید شده بین المللی در حوزه کرونا را در چارچوب مقالات، کتب و گزارش ها ترجمه کنند. تابحال حدود ۱۰ متن ترجمه و انتشار یافته است. طراحی پژوهش های مربوط به حوزه تربیت بدنی و علوم ورزشی و کرونا نیز در دستور کار دانشکده تربیت بدنی است. از دانشکده حقوق و علوم سیاسی نیز خواسته شد طرحی را درباره «راهکارهای جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با تحریم های آمریکا در مواجهه با شیوع کرونا» عرضه کنند که این طرح پژوهشی حالا در حال انجام می باشد. موسسه پژوهشی بیمه اکو که در دانشگاه فعال است نیز طرحی را با عنوان «طراحی الگوی همکاری منطقه ای برای مبارزه با تهدیدات مشترک و تاکید بر مسائل بهداشتی و مقابله با کرونا» تدوین کرده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی اظهار نمود: علاوه بر موارد ذکرشده، تولید محتوای تصویری پیرامون مشاوره روانشناسی و تحصیلی با همکاری مرکز رشد واحدهای فناور علوم انسانی و مرکز کارآفرینی و همچنین پشتیبانی از واحدهای نوآور و دانش بنیان لطمه دیده از بحران کرونا پیش بینی شده است. هم اکنون پیگیر این هستیم که بسته سوم را هم با مشارکت سایر اعضای هیئت علمی تعریف نماییم تا بتوانیم ابعاد دیگر این بحران را بررسی نماییم. در حوزه بین الملل هم با توجه به این که کرونا سبب شده همایش ها و نشست های بین المللی که قرار بود در دانشگاه برگزار شوند، به صورت حضوری برگزار نشود، با بهره گیری از امکانات فضای مجازی در حال برگزاری این همایش های داخلی و بین المللی به صورت وبینار هستیم. این کارهای بین المللی که همیشه در بین دانشگاه ها سرآمد بوده است، روزبه روز درحال افزایش است.
او در آخر اشاره کرد: علی رغم مشکلات ناشی از شیوع کرونا، سیاست ما در دانشگاه علامه این بوده که کل کارهای پژوهشی دانشگاه همانند گذشته ادامه یابد و هیچ بخشی متوقف نشود. تابحال نه فقط فعالیتی متوقف نشده، بلکه گسترش موضوعی هم داشته است. باتوجه به رسالت های دانشگاه ها برای حل مشکلات کشور دانشگاه علامه طباطبایی در حوزه پژوهش از همه ظرفیت خود برای سفارش های سیاستی و تبیین موضوع درباره بحران کرونا بهره برده است.
منبع: آثارنیوز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب