استاندار مركزی:

طرح جامع تفرش با نیم نگاهی به گردشگری تدوین شود

طرح جامع تفرش با نیم نگاهی به گردشگری تدوین شود به گزارش آثارنیوز ایسنا/مركزی استاندار مركزی اظهار داشت: طرح جامع و تفصیلی شهر تفرش با نگاه به ظرفیت های گردشگری این شهر تهیه و تدوین شود.


سید علی آقازاده امروز یكشنبه ۲۷ بهمن ماه در كارگروه امور زیربنایی و شهرسازی استان درباب طرح جامع شهر مامونیه تهیه شده توسط مشاور بیان كرد: طبق توضیحات ارائه شده توسط مشاور، شهر مامونیه از نظر جمعیتی بیشترین رشد را در دهه اخیر داشته و باید به موضوع تامین زمین برای رشد آینده این شهر توجه ویژه داشت.
وی بیان كرد: عمر این شهر حدود ۱۰ سال است، اما توسعه آن به لحاظ جمعیتی سرعت بالایی داشته و در آینده نیز احتمال ادامه این روند وجود دارد، اما نكته قابل اهمیت این است كه در جانمایی نقاط صنعتی، تامین آب و برق و تامین زمین مورد نیاز برای افزایش جمعیت، باید دقت لازم لحاظ شود.
استاندار مركزی با اشاره به نقشه كنونی شهر مامونیه، اظهار داشت: برای آینده باید نقشه این شهر به لحاظ هندسی اصلاح گردد، هم اكنون پس روی و پیشروی غیرطبیعی را شاهد می باشیم كه باید مشاور و شورای شهر خوش فرم تر شدن نقشه شهر برای آینده را مدنظر داشته باشند.
وی با تاكید بر جانمایی درست صنایع در این شهر، اضافه كرد: هم اكنون تامین آب و برق شهر مامونیه تا حدودی دارای مشكل است و در كنار آن باید اراضی مورد نیاز برای ساخت مسكن باتوجه به احتمال افزایش جمعیت شهر در سال های آتی مدنظر قرار گیرد، بیشتر قنوات خشك شده است و شهر گرفتار كمبود آبی شدیدی است. اگر روند رشد جمعیت ادامه یابد حتما باید برای منابع آب آشامیدنی و مصرفی به ویژه مصرف صنعت راهكاری تدوین شود و باتوجه به وجود گسل در این منطقه باید منازل مسكونی به دور از گسل راه اندازی شوند.
آقازاده درباب طرح جامع شهر تفرش نیز اظهار داشت: در تفرش باید بر موضوعات گردشگری و بومگردی تمركز كرد، بطوریكه اگر تصمیمی برای طرح جامع و تفصیلی شهر اتخاذ می شود باید برای كارهای گردشگری و بومگردی این شهر برنامه ریزی كرد چونكه می تواند در آینده محل خوبی برای درآمدزایی باشد.
به گزارش آثارنیوز به نقل از ایسنا، مهدی زندیه وكیلی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار نیز با اشاره به اینكه طبق افق پیش بینی شده شهر مامونیه تا سال ۱۴۱۰ جمعیت این شهر به ۳۶ هزار نفر می رسد، اضافه كرد: درباب موضوع رودخانه داخل شهر مامونیه باید اقدامات لازم در نظر گرفته شود، چونكه چند ساختمان دولتی در حریم آن وجود دارد.
وی اظهار داشت: در تهیه طرح جامع شهر مامونیه طرح هادی مدنظر قرار گرفت چون شهر فاقد طرح تفصیلی بود و شورای عالی شهرسازی و معماری نیز در الحاق محدوده به شهر محدودیت قائل شد و به افق و چشم انداز جمعیتی توجهی نشد، اما آنچه مشاور بعنوان الحاق به شهر در نظر گرفته است به میزان ۳۶ هكتار میزان قابل قبولی است.
در این جلسه مدیركل دفتر فنی استانداری مركزی اظهار نمود: زرندیه با محوریت مامونیه بیشترین نرخ رشد جمعیت را در استان مركزی دارد و سرریزهای مهاجرتی و صنعتی را جذب می كند و این روند نشان میدهد كه در آینده زرندیه از بعضی از دیگر شهرستان های استان پیشی خواهد گرفت.
حمیدرضا نوازنی اضافه كرد: بارگذاری جمعیت در یك منطقه مستلزم بررسی وضعیت اكولوژیك است و باید امنیت آبی، افق توسعه ای آن و نیاز مسكونی مدنظر قرار گیرد و پیش بینی لازم در این رابطه صورت گیرد.
در این جلسه فرماندار زرندیه با اشاره به رو به رشد بودن شهر مامونیه بیان كرد: این شهر مهاجرت پذیری بالایی دارد بطوریكه بیشترین نرخ رشد جمعیت در شهرستان زرندیه مربوط به مامونیه است.
هادی فدایی اضافه كرد: باتوجه به استقرار صنایع، خدمات و كشاورزی در این منطقه باید به افزایش محدوده و حریم شهر به سبب احتمال افزایش جمعیت در آینده توجه ویژه داشت.
وی با اشاره به وجود مسیر رودخانه در داخل شهر افزود: شهر مامونیه نسبت به دیگر نقاط شهرستان پایین تر است و باتوجه به سرازیر شدن آب به داخل رودخانه شهر باید به مسیر رودخانه توجه كرد.
به گزارش آثارنیوز به نقل از ایسنا، علیرضا ایزدی مدیركل میراث فرهنگی استان مركزی نیز درباب بافت تاریخی شهر تفرش بیان كرد: میراث فرهنگ در حوزه شهر خمین و اراك در حال بازبینی محدوده بافت تاریخی است و می توان طرح پیشنهادی مشاور درباب كاهش محدوده بافت تاریخی تفرش را مورد بررسی قرار داد، البته میراث فرهنگی مخالف با تقلیل بافت تاریخی نیست، اما باید بررسی دقیق و كارشناسی شویم.
در این جلسه فراهانی فرماندار تفرش نیز اظهار نمود: تفرش فضای محدودی در حوزه صنعت دارد، اما راه اندازی شهرك اصناف امیدی را در شهر ایجاد كرد و قرار بر این بود كه ۲ تا ۳ نقطه به این شهرك الحاق شود كه در طرح جامع شهر دیده نشده است. كم عرض بودن خیابان های شهر معضلی برای تفرش است و گاهی تریلرها از سمت گردنه نقره كمر وارد شهر می شون د كه باید این محدودیت در طرح جامع نیز دیده شود، همین طور باید تقلیل یا حفظ محدوده بافت تاریخی شهر نیز در طرح مدنظر قرار گیرد.
به گزارش آثارنیوز به نقل از ایسنا، در این نشست تغییر كاربری زمین برای راه اندازی تصفیه خانه فاضلاب در شهر امیركبیر، راه اندازی پست ۴۰۰ كیلووات برق زرندیه به میزان ۱۵ هكتار، تمدید مهلت راه اندازی كارخانه كشمش پاك كنی در خنداب و تمدید فرصت طرح معاینه فنی خودرو های سبك فراهان به تصویب رسید. وضعیت موجود شهر مامونیه مصوب و موضوع تصویب الحاق اراضی به محدوده شهر به بازدید اعضای منتخب كارگروه موكول شد.



1398/11/27
22:34:35
5.0 / 5
4237
تگهای خبر: بنا , تاریخ , خدمات , خودرو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۱
خبرگزاری آثار تاریخی و گردشگری
asarnews.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آثارنیوز محفوظ است

آثارنیوز

خبرگزاری آثار تاریخی و گردشگری