ماجرای سرقت كتیبه های خطی آب انبار مولاوردیخان
به گزارش آثارنیوز در هفته فرهنگی قزوین در یك غفلت تاریخی كتیبه های نفیس و پرارزش اثر بزرگترین خوشنویس تاریخ خط تزیینی ایران در آب انبار مولاوردیخان قزوین دزدیده شد.
به گزارش آثارنیوز به نقل از مهر، متأسفانه در هفته فرهنگی قزوین كه همه مسؤلان شهر و استان قزوین شعار پشتیبانی از میراث فرهنگی و هنری دیار مینودری را سر می دهند، نبود كتیبه های خطی نفیس اثر «ملك محمد قزوینی» بزرگ ترین خوشنویس تاریخ خط تزئینی ایران و از بزرگان خطاطی جهان بر جبهه پیشانی (مقابل) آب انبار مولاوردیخان دل خیلی از اهالی فرهنگ و هنر، بخصوص استادان خوشنویسی قزوین را به درد آورد. داستان از آن مقرر است كه در هنگام برگزاری همایش مكتب نگارگری قزوین در مجموعه دولت خانه صفوی، احمد ابوطالبیان، استاد خطاط قزوینی به همراه تنی چند از استادان مدعو در این مراسم، رهسپار آب انبار تاریخی مولاوردیخان می شوند تا از كتیبه های كم نظیر این بنا كه به خط ملك محمد است، بازدید كنند كه متوجه می شوند كتیبه های سنگی جبهه مقابل كنده شده و جای آنها خالی است.
احمد ابوطالبیان با اشاره به اینكه این كتیبه ها از نظر نوع خط و شیوه حجاری در تاریخ خوشنویسی جهان بی-نظیر هستند، اظهار داشت: مشخص نیست سازمان میراث فرهنگی در این شهر چكار می كند كه یك دفعه كتیبه هایی با این ارزش، از جلوی چشم مردم محو می شوند و جالب اینكه مسؤلان میراث فرهنگی استان هم از سرقت انجام شده بی اطلاع هستند. وی ارزش تقریبی این كتیبه ها را بیشتر از ۱۰ میلیارد تومان دانست و اضافه كرد: شكل كنده شدن این كتیبه ها نشان داده است كه سارقان كار خویش را بلد بوده اند و به سفارش كسی این كتیبه ها را دزدیده اند كه از ارزش مادی و معنوی آنها خبر داشته است. ابوطالبیان با ذكر اینكه حاضر است برای پیدا شدن این آثار گرانقدر ۱۰۰ میلیون تومان جایزه تعیین كند، اظهار داشت: سال ها قبل زمانی كه جوانی ۱۸ ساله بودم به مهندس مهدی مجابی، مدیركل وقت میراث فرهنگی پیشنهاد دادم كه تمام كتیبه های خطی نفیس شهر را از بناهای تاریخی خارج كرده و با آنها موزه ای یكتا و منحصر بفرد در قزوین ایجاد كنند و به جای كتیبه های خارج شده، مولاژ «نمونه شبیه سازی شده» آنها را در جای آنها كار بگذارند كه متأسفانه به این پیشنهاد هیچ اهمیتی ندادند. وی افزود: اگر این كتیبه ها پیدا نشوند یكی از بزرگترین خسارات فرهنگی و هنری تاریخ قزوین به این شهر وارد می شود و جالب اینجاست كه در هفته فرهنگی قزوین باید شاهد فقدان چنین آثار بی نظیر هنری باشیم.
گفتنی است «ملك محمد قزوینی» در ردیف بزرگترین خوشنویسان تاریخ خوشنویسی ایران و جهان است؛ هنرمندی نابغه كه مبدع نوعی خط تزئینی بدیع و دلرباست كه باآنكه پایه و اساس آن خوشنویسی است، اما اولین جرقه های گرافیك و ارتباط تصویری در آن تلالو دارد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب