زائران مشهد به غیر از حرم در كجا اوقات خودرا می گذراند؟

زائران مشهد به غیر از حرم در كجا اوقات خودرا می گذراند؟ آثارنیوز: رئیس كمیسیون اقتصادی سرمایه گذاری و مشاركت ها شورای اسلامی شهر مشهد اظهار داشت: محور مشهد زائر و زیارت است و هیچ كس نمی تواند نقش آنرا تغییر بدهد، اما زائری كه به مشهد آمده، باید چه خدماتی را به او بدهیم؟ مشهد در زمینه طرح های تفریحی، گردشگری و گذران اوقات فراغت با خلأ مواجه می باشد.


به گزارش آثارنیوز به نقل از ایسنا، احمد نوروزی در میزگرد علمی نقد و بررسی بخشنامه اجرایی مشوق های سرمایه گذاری در حوزه ساخت وساز كه در ساختمان جهاد دانشگاهی برگزار شد، اظهار نمود: از زمانی كه شورای پنجم كار خودرا آغاز كرده، اهتمام بر این داشته كه نگاه هوشمندانه ای به مسائل شهر داشته باشد. با بررسی هایی كه صورت گرفت، در نگاه نخست شهر مشهد با داشتن سالانه 30 میلیون زائر مشكلات زیادی مانند فارغ التحصیلان بیكار دارد.

وی با اشاره به اینكه «این سوژه امری طبیعی نیست»، افزود: در حوزه شهر ما با یك نارضایتی شدید جامعه سرمایه گذار مواجه هستیم. این افراد كسانی هستند كه در شهر كاری را آغاز كردند، اما سرمایه آنها زمین گیر شده و به شدت معترض به رفتارهای شهرداری هستند.
رئیس كمیسیون اقتصادی و سرمایه گذاری و مشاركت ها شورای اسلامی شهر مشهد با اشاره به اینكه «توسعه شهر مشهد در گرو مشاركت است» عنوان كرد: اگر همه مردم در شهر مشاركت نداشته باشند، امكان توسعه وجود ندارد. مشاركت جز با رضایت مندی افرادی كه در این عرصه فعالیت می نمایند، امكان پذیر نیست. كوشیدیم در این عرصه تغییر رویكرد داشته باشیم. یك كارگروه تسهیل سرمایه گذاری در شورای اسلامی شهر تشكیل شد كه دو نفر از بخش خصوصی به این كارگروه افزوده شد.
نوروزی اضافه كرد: برای نخستین بار از بخش خصوصی سرمایه گذاران به همراه اعضای شورا برای حل مشكلات پروژه های زمین گیرشده كنار هم قرار می گیرند. با این كار 26 پروژه از سطح شهر حل مشكل شد. در بافت پیرامونی حرم مطهر نیز به همین میزان رفع مشكل شد. پیش از رونق بخش مستقلات در شهر حدود سه هزار میلیارد تومان، پروژه هایی امضا شده بودند.
وی اشاره كرد: حدود دو هزار و 600 میلیارد تومان از مشكلات پروژه های بافت پیرامون حرم حل شده و كار خودرا آغاز نموده اند. این ارقام در شرایط ركود، اقدام مهمی هستند.

رئیس كمیسیون اقتصادی و سرمایه گذاری و مشاركت ها شورای اسلامی شهر مشهد بیان كرد: هم اكنون مجتمع های تجاری زیادی در مشهد داریم كه از آنها استقبال نشده و رونق ندارند. در این زمینه كوشیدیم یك تغییر رویكرد ایجاد نماییم كه از طرح های ساختمانی كه عمدتاً تجاری و مسكونی بودند، به سمت طرح هایی كه رویكرد تفریحی، گردشگری و گذران اوقات فراغت برویم.

نوروزی با اشاره به اینكه «مشهد در این عرصه با خلأ مواجه است»، افزود: در طول سال، نسل جوان به غیر از حرم در كجا اوقات خودرا بگذراند؟ زائران و مجاوران چطور؟ یك زائر چندساعت از وقتش در حرم گذرانده می شود؟ محور مشهد زائر و زیارت است و هیچكس نمی تواند نقش آنرا تغییر بدهد، اما زائری كه به مشهد آمده، ما باید چه خدماتی را به او بدهیم؟ عمدتاً تأمین خدمات زائران برمبنای یك سیستم سنتی شكل گرفته است.
وی ادامه داد: این سیستم های سنتی هدایت نشده و ما را به شدت با خلأ مواجه كرده است. در مشهد چند رستوران خاص داریم؟ تنها چند رستوران خوب در مشهد داریم كه ظرفیت پذیرش زیادی ندارد و مردم برای صرف غذا باید در رستوران منتظر خالی شدن میز باشند. 20 سال قبل در دمشق بزرگ ترین رستوان دنیا در آن سال ثبت گردید.
رئیس كمیسیون اقتصادی و سرمایه گذاری و مشاركت ها شورای اسلامی شهر مشهد اظهار نمود: در مشهد موج های آبی تنها فضایی است كه زائر در گرما برای رفتن به این مكان صف می بندد. زائر حداقل 12 ساعت وقت آزاد دارد كه ما می توانیم برای او برنامه ریزی كرده و برای شهر مشهد، كار، درآمد و شغل ایجاد نماییم. از فرصت خوبی كه هست باید استفاده نمود. در جامعه تقریباً فرزندسالاری حكم فرماست، ما اگر نتوانیم به نیازها و خواسته های نسل جوان پاسخ دهیم و جذابیت برای او ایجاد نكنیم، امكان دارد خانواده ها تغییر مقصد در مسافرت بدهند.
نوروزی اشاره كرد: در این مساله كوشیدیم سرمایه ها را به این سمت وسو ببریم. از شهرداری خواسته شد كه مصوباتی را كه در كمیسیون اقتصادی انجام می شود را به سمت نیازهای جامعه هدایت كند. در این زمینه هنوز راه زیادی باقی مانده است. ما اگر نتوانیم در مناطقی كه توسعه پیدا كردند، مجموعه های درستی به وجود آورده و نیازهای مردم را پاسخ بدهیم، موجب وجود همان ساختمان های تجاری و تك خطی خواهیم بود.

وی با اشاره به اینكه «از زمینه هایی كه ما غفلت كردیم، پتانسیل های فرهنگی قوی شهر مشهد است»، اظهار داشت: مقام معظم رهبری در سال 1375 در بازدیدی كه از مقبره فردوسی داشتند، به اهمیت این مسئله و لزوم توجه به فردوسی را در آن جا نوشتند اما تا امسال كه سال 1398 است، چه اتفاقی افتاده است؟ عملاً در این عرصه كاری نشده است. ما می توانیم مقبره های فردوسی، امام محمد غزالی و... را باردیگر احیا نماییم. فردوسی پتانسیل منحصربه فردی است كه در مشهد رها شده است.

نوروزی عنوان كرد: ما در شورای اسلامی شهر، كمیسیون توسعه و احیای توس را ایجاد كردیم كه در این كمیسیون به برنامه و سرمایه گذاری ها در این عرصه توجه شده است. این مجموعه عوامل نیازمند این بود كه ما بتوانیم یك برنامه ریزی داشته باشیم كه نگاه ها در سیاست های ما موثر باشد.

وی با طرح این سوال كه «چگونه این اتفاق ها می افتد؟»، اشاره كرد: مطالعه ای توسط معاونت اقتصادی قبلی در این زمینه انجام شد كه حاصل آن بخشنامه مشوق های سرمایه گذاری است كه به صحن علنی شورا آمده و تصویب گردید.
رئیس كمیسیون اقتصادی و سرمایه گذاری و مشاركت ها شورای اسلامی شهر مشهد با اشاره به اینكه «موانع توسعه شهر مشهد چیست؟ در شهر مشهد وجود این همه آدم تحصیل كرده بیكار و ناهنجاری های اجتماعی كه نشأت گرفته از بیكاری هاست، چه علتی دارد؟ چه دیدگاهی مانع توسعه است؟ آیا فقط مسئولین هستند كه توانستند كاری انجام دهند؟ یا مسائل فرهنگی و اجتماعی عمومی مردم نیز اثرگذار است؟» اشاره كرد: وقتی یك سرمایه گذار فعالیت می كند، همه دنبال این هستند كه بدانند چقدر درآمد از این راه كسب می كند. خیلی از نگاه ها به این مساله منفی است. متاسفانه در جامعه، نگاه منفی بسیار استقبال می شود. به نظر شما كسی كه در این جامعه 500 شغل به وجود می آورد ارزش مند است یا كسی كه یك میلیارد تومان خیرات می كند؟ كسی كه در جامعه مدرسه، درمانگاه و... می سازد همه از او تعریف و تمجید می كنند اما باید تمجید اصلی را از كسانی كرد كه در این شهر ایجاد اشتغال می كنند.
وی ادامه داد: اگر كار یا شغلی ایجاد شود، مردم خود مسجد می سازند و نیازمند خیریه نخواهند بود و با سرافرازی حقوق خودرا دریافت می كنند. ما نیازمند این مساله هستیم. برای این كار مطالعه در این زمینه را به پژوهشكده گردشگری جهاد دانشگاهی و شهرداری پیشنهاد دادیم. باید كار ارتقاء فرهنگ مشاركت و سرمایه گذاری در سطح شهر ایجاد شود.
رئیس هیئت مدیره انجمن انبوه سازان خراسان رضوی نیز اظهار داشت: شهر مشهد بدون استثنا باید بالاترین درصد تشویقی را در تمام قسمت ها داشته باشد، برای اینكه بیشترین میهمان را دارد.
به گزارش آثارنیوز به نقل از ایسنا، محمود پژوم در میزگرد علمی نقد و بررسی بخشنامه اجرایی مشوق های سرمایه گذاری در حوزه ساخت وساز كه در جهاد دانشگاهی خراسان رضوی برگزار شد، اظهار نمود: اگر نگاه مسئولان به مشهد در تصمیم گیری ها نگاه كمتر از پنجاه سال آینده باشد، یقیناً به خطا می رویم.

وی افزود: درست است كه در مشوق های سرمایه گذاری در ساخت وسازها به بخش های كم برخوردار و مناطق محروم نگاه ویژه شده است اما اگر بناست شهری ثروتمند داشته باشیم لازمه آن این است كه در قسمت های دیگر هم این بسته های تشویقی دیده می شده است.

رئیس هیئت مدیره انجمن انبوه سازان خراسان رضوی اظهار داشت: در اولویت اول باید مواظب باشیم كه سرمایه گذران مشهدی را از دست ندهیم، اما نكته مهم این است كه زمانی همه ما برنده هستیم كه سرمایه گذاران را از خارج كشور و خارج استان بیاوریم. خواهش دارم كه رصد شود در این بسته تشویقی چقدر توانستیم از سرمایه گذاران مشهدی و چقدر غیرمشهدی استفاده نمائیم. سرمایه گذاران نباید در حد سرمایه گذارهای استانی باشند و باید سایر سرمایه گذارها را هم جذب نماییم.

پژوم با تاكید بر اینكه «سرمایه گذاران برای پروژه های كلان باید دارای دفتر ویژه ای باشند»، اظهار داشت: همه بحث های تشویقی فقط تخفیف گرفتن نیست. اگر بروكراسی ها كم شود و زمان پروژه را به شكلی پیش ببریم كه ساخت وساز در كوتاه ترین زمان صورت گیرد، شاید از بسیاری موارد تشویقی تاثیرگذارتر باشد. همین طور این موارد شامل پروانه، مراحل اجرایی، اختتام كار، تاسیسات و.. می شود.
وی افزود: تاسیسات زیربنایی یعنی آب، برق، گاز و فاضلاب بخش بسیار مهمی است كه بسیار طاقت فرساست. در پروژه های خاص، شهرداری باید پابه پای سرمایه گذار در این بخش همراه باشد. شهرداری باید در این بخش همراه سرمایه گذار باشد تا این تأسیسات بموقع تامین گردد. همین طور شهرداری باید مواظب هزینه های نجومی این تاسیسات كه هر روز افزایش می یابد نیز باشد.
وی اشاره كرد: همان گونه كه از سرمایه گذار می خواهیم كه كار را باید طبق زمان بندی پیش ببرد، شهرداری هم باید رصد شود كه تعهدات خودرا بموقع انجام دهد. پیش از انقلاب یادم هست كه هر چند ماه از مسئولان بخش های مختلف گزارش كار می خواستند و اقدامات آنها رصد می شد و تشویق و تنبیه در پیش از انقلاب وجود داشت، اما پس از انقلاب كمتر این كار انجام شده؛ به این معنا كه ببینیم به مسئولی كه به آن اختیار داده ایم چقدر توانسته از امكانات و اختیارات خود استفاده نماید. ما از این مساله غفلت كرده ایم.







منبع:

1398/05/10
01:02:03
5.0 / 5
4563
تگهای خبر: بنا , خدمات , زمینه , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۵
خبرگزاری آثار تاریخی و گردشگری
asarnews.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آثارنیوز محفوظ است

آثارنیوز

خبرگزاری آثار تاریخی و گردشگری